Ce este betonul amprentat?

Ce este betonul amprentat?

Ce este betonul amprentat?Betonul amprentat este o tehnica de finisare a betonului prin care, utilizand procedee de colorare, imprimare, tratare, se obtine decorarea acestuia.

Modelele de decorare cu beton amprentat exista intr-o varietate de forme si culori sau pot imita textura unui alt material de constructie (de exemplu caramida sau piatra).

La ce este utilizat?

Betonul amprentat este folosit in constructii mai ales la pavarea suprafetelor de orice natura (orizontale, vericale, inclinate), atat in spatii interioare, cat si la exterior. Practic, betonul amprentat poate fi aplicat oriunde se poate turna beton.

De ce este utilizat? Avantajele betonului amprentat:

Betonul decorativ este foarte folosit datorita avantajelor economice, decorative si mecanice pe care le are.
Betonul amprentat este un material rezistent si durabil in timp. Folosit la pavaje, creaza un aspect continuu, fara a permite vegetatiei sa strabata prin el si sa dea un aspect neplacut sau neingrijit. Aplicat in zone mai putin favorizate, precum pantele, betonul amprentat are rol antiderapant, rezista la alunecari si denivelari pastrandu-si aspectul continuu si stabilitatea.

Economic, costurile sale de realizare si intretinere sunt considerabil mai mici in comparatie cu materialele pe care acesta le poate reda.

Un mare avantaj al alegerii betonului decorativ este designul flexibil care poate multumi orice gusturi si dorinte. Betonul amprentat poate fi imprimat cu motive, marcaje, culori, poate fi personalizat prin folosirea sabloanelor sau colorat prin diferite procedee de tratare chimica.

Betonul decorativ da valoare oricarui pavaj simplu si anost si totodata si isi mentine durabilitatea si rezistenta unui beton de calitate. El este o alegere perfecta pentru realizarea oricarui tip de pavaj.

Sună la 0769 337 219
error: